13.12.2010

Baharat dolu bir dünya:Kotany ...


İlhamla pişirin, Tutlu ile Yaşayın.

Her şey 1881 yılında Janos Kotányi ve Paprika ile başladı. Kısa zamanda dünya’nın her yanından gelen üstün baharat ve otlarla büyüdü – işte bu bizim gerçek tutkumuz. Bugün olduğu gibi. İnsanlara baharatlarımızla, yaratıcı yemekler yapmaları için ilham veriyor, hayatlarına zevk ve tutku katıyoruz. Farklı ülkeler ve kültürler zamanla farklı ihtiyaçlar, lezzetler ve alışkanlıklar geliştirmişlerdir. Çünkü kişiye ve yiyeceklerden aldıkları hazza odaklandığımız için, öncelikli odak noktamız her zaman: mümkün olan en iyi tadı sunmaktır. Yediklerimiz, Bölgesel geleneklerimizde bulunan köklü alışkanlıklardır. Bu konuda adaletli olabilmek için 20 farklı ülke için 4500 parça ürünümüz bulunmaktadır. Her ürünümüz sizleri Dünya lezzetlerini keşfetmek için ön yargısız ve çeşitlilik içeren bir davettir.

“Dünya üzerinde bulunan baharatların en iyilerini seçmek benim için çok özel bir uğraşıdır”.

Janos Kotányi



Eski zamanlarda safran, vanilya, hindistancevizi kabuğu ve diğer egzotik baharatlar altın ağırlıklarla tartılırlardı. Kendilerini zenginleştirmek için ticaret yolları üzerine şehirler kurdular ve bunun uğruna sömürgeci güçlerle savaşa girdiler. İllegal ticaretle uğraşan birçok insanın kafası kesilmiştir. Zamanla baharatlar hakkında batıl inançları, sevgiye etkilerini ve onların iyileştirici güçlerini anlatan birçok hikâye oluşmuştur.



Günümüzde: Egzotik tahıl, tohumlar ve saplar yemek pişirme yeteneklerimize ekstralar eklemiştir. Bu güzel baharatlardan yemeklerimize öylece atarsak etki sadece kafamızda olacaktır. Eğer ki yemeklerinizi belirgin bir lezzet ile zenginleştirmek istiyorsanız yapmanız gereken biraz hassasiyet olmalı. Maceranın ruhu Kotany baharatlarının alfabesi gibi.





Kotany baharatlarıyla yapmış olduğum zeytinyağlı dolmam:))
Ne kadar lezzetli olduğu görselden anlaşılıyordur umarım:)))
Sanırım Kotany mutfağımın ayrılmaz bir parçası olucak:))
Çünkü bu lezzeti bulmuşken, bırakmaya niyetim yok:))


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...