13.08.2012

Bakım: Argan Naturel Yasemin Yüz ve Vücut Kil Maskesi

Argan Naturel Kozmetiğin doğal içerikli ürünleri arasından; bir maske tutkunu olarak büyük bir keyifle kullandığım hem yüz hem de vücutta kullanım olanağı bulunan Yasemin Yüz ve Vücut Kil Maskesi;,


İlk olarak ürünümüz; Kil, Hindistan yasemin yağı, ceviz,susam, fıstık, jojoba, akşamcuha çiçeği ve kayısı yağları, organik Assos zeytinyağı ve aloe vera jeli içeriyor. Ürün, içinde Anadolu’nun doğal kilini barındırdığı için o natürelliği ve doğal içerikleri cildinizde hissediyorsunuz kesinlikle.

Ürün ciltteki fazla yağı hemen alıyor. Fakat bunu yaparken ciltte herhangi bir tahriş ya da gerginlik hissi bırakmıyor. Ki benim cildim aynı zamanda hassas bir cilt yapısına sahiptir fakat maskeyi yarım saate yakın süre cildimde beklettiğim halde herhangi bir kızarıklık ya da alerjik bir durumla karşı karşıya gelmedim.

 İçinde çeşitli yağlar olmasına rağmen saf kille hazırlanmış bir çamur maskesi düşünün. Kıvamı ve cilde uygulandığı zaman verdiği görünüm o şekilde. Ciltten temizlendikten sonra da herhangi bir yağlı his bırakmıyor cilt üzerinde. Bu sebeple sivilce ve sivilce izleri üzerinde korkmadan uygulanabilir.

 
Ürününü kıvamını dilerseniz maden suyu ile ayarlayabilirsiniz. Yine de cilde çok kalın bir tabak halinde uygulamamak da fayda var. Ürünü cildinize dairesel hareket uygulamanız gerekiyor. On beş dakika ya da tercihe göre ciltte daha uzun süre tutabilirsiniz. Zaten on beşinci dakikadan sonra bütünüyle kurumuş oluyor. Sonrasında ılık suyla cildinizi temizlemeyi tercih edebilirsiniz ya da benim gibi cildi tahriş etmeyi engelleyecek düzeyde maskeyi ovarak da çıkarabilirsiniz.

 Velhasıl bu ürün benim çok memnun kaldığım bir ürün oldu. Haftada en az iki kez uygulamayı düşünüyorum.
Artık doğal içerikli ürünleri çok severek kullanmaya başladım. Herhangi  bir  kimyasal madde içermediğini, hayvanlar üzerinde test edilmediğini ve sadece doğal ürünlerin içerik sunduğunu göz önüne alırsak kozmetik dolabımdaki bir çok marka ve ürünün kısa süre içerisinde çöpe gideceği aşikar:)

Doğal içerikli ürünler cildimizden eksik olmasın:)

2 yorum:

Eda Gonca dedi ki...

Canım bunu nereden temin edebilirim?

Olcay Turkuaz dedi ki...

merhabalar, olcay.tile@gmail.com adresine mail atabilirmisin?

teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...