18.11.2020

Zeytuni Zeytinyağlı Şampuan.🌿

Uzun süredir saç bakım ürünlerinde özellikle temizleme işleminde sıklıkla bitkisel aromalı içerikleri ürünler tercihimi oluşturuyor.  Zeytin, lavanta, defne bu bitkisel içeriklerin ilk sıralamasında yer alan benim de sevdiğim bitkilerden birkaçı.

Şans eseri market reyonunda karşıma çıkıp ilgimi çeken bir marka ve ilgili ürünü yer alacak bugün blogda. Zeytuni Zeytinyağlı Şampuan.🌿

Ürünün içeriğinde; saf su, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, gliserin, potasyum hidroksit, sodyum klorür ve parfüm yer alıyor. SLS ve boya içermiyor.


Ürünün benim için en öne çıkan özelliklerinden biri; yoğun zeytinyağı aroması ve ilave bitki özlerinin muhteşem uyumu ile ortaya çıkan aroması.😊🌿 






Ürünü bir süredir deneyimliyorum. Ürün halk arasında SLS diye bildiğimiz yani Sodyum Lauril Sülfat (bildiğimiz üzere kozmetik ürünlerindeki ana köpürtücü bileşendir, ek olarak kanserojen olmasının yanı sıra cilt yüzeyinde tahriş vb. olumsuz etkilere de sahiptir.) içermediği için ürünün saçları yıkama esnasında bol kimyasal katkılı şampuanlar gibi köpürme işleminin gerçekleşmediğini baştan belirtelim. Her en kadar şampuan ve diş macunlarında köpürme=yeteri miktarda temizlik algısı biz tüketicilerde yer etse de bunun doğru bir önerme olmadığı yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan bir gerçek. Bu sebeple ürünü kullanma esnasında köpürmemesi sizde saçım temizlenmediğini ve ertesi gün yağlı gibi görünüyor yanılgısına düşürmesin.

Ürünü kullanım süresi boyunca gözlemlediğim etkiler; saçlarımın daha az dökülmesi ve kepek probleminin  kısmi de olsa azalması oldu. Bunun dışında şampuanın oldukça etkili bir yumuşatıcı ve içerdiği yoğun zeytinyağı özünden dolayı saçlara verdiği parlaklık ve hacim etkisi de mevcut. Şampuanın gözle görülür yumuşatıcı özelliğinin kuru-incelmiş ve cansız saç uçlarıma da belirgin bir etkisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

 Benim gibi bitkisel içerikli bakım ürünü kullanmayı sevenlere ve de SLS içermeyen yapısıyla tercihini doğal içerikli bir şampuandan yana kullanmak isteyenlere bu şampuanı önerebilirim.

Mutlu Haftalar.😊 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...