2.02.2023

Limonian Aloe Vera Nemlendirici Jel


 Jelimsi yapısı ve cilt yüzeyinde yer yer yapışkanlık hissi bırakmasından dolayı, cilt bakım rutinimde sıklıkla yer alan bir ürün grubu değildir bitkisel jel nitelikli nemlendirici ürünler. 
Limonian Aloe Vera Nemlendirici Jel ürünü ise aloe veranın oldukça hafif ve yumuşatıcı yapısından dolayı merakıma yenik düşüp, bir şans vermek istemiştim.

Öncelikle ürünün özelliklerine göz atmak gerekirse;
-Güney Kore’nin en temiz doğal ortamı olan Jeju adasında yetiştirilen Aloe vera yaprağı ekstraktları içerir. 
-Organik aloe vera cildinizin yumuşak ve nemli olmasını sağlar. Cilde canlılık kazandırır. 
-Şeffaf jel tipidir. Yapışkanlık hissi bırakmaz. 
-Güneşten kızarmış cildi hızlıca dinlendirir. Kızarıklıkları giderir. 
-Cildi dinlendiren doğal bitkisel ekstraktlar içerir. 
-Losyon ve krem ile beraber kullanıldığında etkisini artırır. 
-Yüz, kol ,bacak ve saçınıza da uygulanabilir.

Bu aloe vera jelini; daha çok el-vücut nemlendiricisi olarak ve banyo sonrası nemli cilde uygulama suretiyle tercih ettim. Duştan sonra temiz cilt yüzeyine ince bir tabaka olacak şekilde hafif masaj hareketleriyle uyguladım, geride yapış yapış bir etki bırakmadan cilt yüzeyinden çok kısa sürede emilen bu jelin; yumuşatıcı, ferahlatıcı ve yatıştırıcı etkisi cildim için kafi geldi, nemlendirme derecesi ise beklentimin oldukça üzerinde. 

İsterseniz aloe vera jelin kullanım alanlarını daha da genişletebilirsiniz. Mesela maske uygulamasından önce, cildinize ince bir tabak halinde aloe vera jel uygulayıp, cilt yüzeyinden emildikten sonra maskenizi uygulayıp, kullanılan maskenin nemlendirici etkisini arttırabilirsiniz. Veyahut kil vb. cilt temizleme özelliği yoğun bir maske uygulamasından sonra, nemlendirici olarak maske sonrası cildinize ince bir tabaka halinde aloe vera jeli uygulayabilirsiniz.

Ayrıca fondöten ya da öncesinde uygulanan makyaj bazına bir miktar aloe vera jel karıştırabilirsiniz. Yine cilt nemlendiricisine ek olarak tırnak bakımı için de tercih edilebilir; canlılığını kaybetmiş, çatlamış, kolay kırılan tırnaklar için de hazırlayacağınız bir nem takviyesine bir miktar aloe vera jel ilave edebilirsiniz.😉


Mutlu haftalar.😊😉


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...