12.12.2012

Seçkin El Sanatları ve Geleneksel Tatlar'ın Buluşması: HERİTİA...

Dün Asmalımescit de seçkin sanat örnekleri ve geleneksel tatları aynı mağazada buluşturan Heritia'nın açılış daveti vardı.
 
  
Geleneksel el işlemeleri, sedef ve gümüş işlemeciliğinin seçkin örneklerini ve geleneksel lezzetlerimizi aynı mağazada birleştirmeyi başaran Heritia'nın soldaki birinci mağazasında sedef işlemeli sehpalar, dolaplar, tespih ve takı kutuları, altın sim, gümüş ve ipek ile elde işlenmiş masa örtüleri, duvar panoları, gümüş ev objeleri gibi özgün el sanatlarından örnekler yer alıyor.

 

  
 İkinci mağazasında ise tamamı organik, glikoz, esans ve gıda boyası içermeyen lokum, badem ezmesi ve yine glikozsuz rengarenk akide şekerlerinden oluşan geleneksel tatlar ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 


Mağazada ayrıntılarını büyük bir keyifle fotoğrafladığım geleneksel el sanatlarımızın güzide örneklerini yakından inceleyelim:)

Hat ve Osmanlı motifleriyle işli sedef kutular.
Favorilerim Çintemani ve lale desenli bu cici kutular çok şık bir hediye alternatifi olabilir.

 Altın sim işlemeli duvar panoları ve kusursuz görünümlü sedef dolap-şifonyer...

 
Altın sim işlemeli mendiller...

Osmanlı çinilerinde özellikle tabaklarda ve karo-pano çalışmalarında sıkça karşımıza çıkan benim de çizmekten ve boyamaktan büyük keyif aldığım Kalyon deseni Heritia 'da bu fincanları renklendirmiş, çok da güzel olmuş.Turkuaz Kalyon'a bayıldım:)

 Mağazada karşınıza en sık çıkan ürünler sedef işli objeler.Bu şık ötesi sehpalardan, küçük hediyelik kutulara, el aynalarından taraklara kadar sedef, malzeme olarak bir çok objede karşımıza çıkıyor...

 Sedef taraklar ve altın sim işlemeli tekli koltuk...

 Evet, bu sedef el aynalarına ben bayıldım:)

Vitray aynalar...
Solda Hürrem Sultan resminin de dahil olduğu kompozisyonu çok başarılı buldum..

 Kenarları sedef işli ayna ve hat desenli büyük bir sedef takı kutu...

Altın sim, gümüş ve ipek ile elde işlenmiş örtüler...

 Mağazada oldukça beğeni yoplayan aksesuarlar da mevcut...Özellikle Hz.Fatma Eli fügürlü bileklikler açılış esnasında büyük ilgi gördü... 

 Mağazanın diğer bölümünde sizi karşılayacak olan renk renk akide şekerleri:)


Büyük bir keyifle ziyarette bulunacağınıza emin olduğum Heritia,  Asmalı Mescit de Pera Palace Hotel Karşısında Baran Apartmanı D-1-2 de ziyaretçilerini bekliyor...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

wawww o masalara ve aynalaraa bayıldım harıkalarrr paylasıdıgın ıcın tsklEr....
sevgılEr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...