30.06.2015

Kayısı Çekirdeği Yağı.


Son zamanlarda sık kullandığım güzellik bakım yağlarından biri da Oneva Kayısı Çekirdeği Yağı.

Kayısı Çekirdeği Yağı, vücudun mutlaka dışarıdan almak zorunda olduğu Omega-9 ve Omega-6 yağ asitlerini içerdiğinden cilt için çok önemli bir yağ.
Ayrıca antioksidan özelliği ile cildi besleme ve kırışıkları engelleme özelliğine de sahip.Her türlü aromaterapi ve masaj uygulaması için de tavsiye edilen bu yağın; yüz, el, vücut da oluşan kurulukları giderme ve selülit tedavisinde bitkisel bir alternatif olarak kullanımı da öngörülüyor.

Kayısı Çekirdeği Yağı, ayrıca öksürük, astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılan bir yağ.
Bu yağı ilk olarak kahvaltıdan önce bir tatlı kaşığı olarak tükettim.Kullanım süresi boyunca artık kronik bir hal almaya başlamış olan gece öksürüklerimin yavaş yavaş azalmaya başladığını çok net gözlemlediğimi söyleyebilirim.

Cilt için ise geceleri nemlendirici niyetine kullandığım kantaron yağına bir damla ekleyip cildime uyguladım.
%100 doğal bir ürün olduğu için kullanım süresi boyunca yağlıya dönük cildimde komedon oluşumu gibi negatif bir etki ile karşılaşmadım. Cildin kuru ve pul pul dökülen kısımlarını kısa sürede tedavi ettiği gibi, cildi çok iyi yumuşatıyor ve daha canlı görünmesini sağlıyor.
Gündüz kullanımı için güneşe çıkmadan önce bitkisel yağ formasyonlu ürünleri cildime uygulamamaya özen gösteriyorum ama kayısı çekirdeği yağının verdiği yumuşaklık etkisini çok sevdiğimden bir damlasını fondötenime karıştırarak uyguladığımda oldu☺


Kayısı çekirdeği yağı diğer %100 doğal soğuk pres yağlara daha önce Hindistan cevizi 
yağını kullanıp çok memnun kaldığım Onevamagaza.com' dan ulaşabilirsiniz.
100 ml, fiyatı:17,40 TL.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...