30.05.2022

Bioti Yüz Kil Maskesi (Argan ve Prickly Pear Seed Oils)


 Daha önce Frenk Çekirdeği Yağı ürününü kullandığım ve çokça memnun kaldığım Bioti markasının denemiş olduğum bir diğer ürünü; organik yeşil kil, saf argan yağı, ve saf frenk incir çekirdek yağından oluşan Bioti Yüz Kil Maskesi idi. 
Özellikle cilt lekeleri için birebir çözüm sunan bu maske, denemiş olduğum maskeler arasında en memnun kaldığım maskelerin başında geliyor. 
Hafif yeşil renkli, macun kıvamlı yapısı; Kiehl's'ın ikonik ürünü, Rare Earth Deep Pore Cleansing Maske ile çokça benzerlik gösterse de ben bu maskeyi kullandığım süre zarfında cildime etkileri açısından kesinlikle daha çok sevdim. 


Öncelikle maskenin cilde sağlayacağı avantajları sıralamak gerekirse;

-Yenileyici gücü sayesinde cildinizdeki güneş, sivilce vb. lekeleri düzenli kullanımda yok etmeye yardımcı olur.
-Cildinizdeki yağ oranını dengeler.
-Aşırı yağ içeren ciltlerde kirden ve yağdan arındırmada etkilidir.
-Argan ve Frenk İnciri çekirdeği gibi besin maddelerince oldukça zengin olan Bioti yüz maskesi, yüzünüzü ihtiyacı olan vitamin ve mineraller ile beslerken, aynı anda sıkılaştırıcı bir etki yaratır ve hücre yenilenmesini uyarır. 
-Mineral bakımından oldukça zengin olan yeşil kil, cildin salgıladığı yağ miktarını dengeler, sivilce ve akne ve siyah noktaların yok olmasına yardımcı olurken yeniden oluşmamaları için cildinize dengeli yağ ve nem ortamı sağlar.
-Bioti yüz maskesi, Argan ve Frenk İnciri çekirdek yağı karışımı sayesinde haftada 1 kez kullanımda cildi besler ve yenilenmesine destek olur.
-Yeşil kil, içerdiği mineraller sayesinde cildi derinlemesine temizler, cildinizde güneş lekesi, sivilce lekesi vb. lekeleri düzenli kullanımında yok etmeye yardımcı olur.
-Argan yağı ve Prickly Pear Seed (Frenk İnciri çekirdeği) yağlarının karışımı ile yeşil kil cildinizin yaşlanma sürecini geciktirmeye etkili bir şekilde destek olur.
-Bioti Yüz Maskesi içeriğinde bulunan E Vitamini güçlü bir antioksidandır, cildin serbest radikallere karşı onarılmasına ve korunmasına yardımcı olur. Linoleik Asit ise kuru cildi nemlendirir, ince çizgileri ve kırışıklıkları düzeltir.


Öncelikle maskenin en sevdiğim özelliklerinden biri, kapağını açar açmaz sizi kendine çeken, yeşil çayın da dahil olduğu kendine has o muhteşem aroması. 😀

Kullanım süresi zarfında cilde en önemli geri dönüşü ise cildin salgıladığı sebum-yağ üretimini dengelemesi diyebilirim.

Maskeyi, haftada bir ya da iki kez yüzünüze ve boynunuza uyguluyorsunuz. (Yağlı ve lekeli ciltler için haftada iki kez uygulanması tavsiye ediliyor.) Akabinde 15 dakika bekleyip, önce ılık su sonrasında ise soğuk ile ile cildinizi duruluyorsunuz.

Ciltteki ölü tabakaları cilde hiçbir hassasiyet yaratmadan temizleyen, uyguladıktan sonra cildi kurutmayan, içerdiği argan ve frenk çekirdeği yağı sayesinde geride oldukça yumuşak ve nemli bir cilt yüzeyi bırakan bu maske; cildi kirden, tozdan arındırma görevini layıkıyla yerine getiriyor. 
Düzenli kullanımda cildi siyah noktalardan arındırıp, daha canlı ve temiz bir cilde sahip olmanıza vesile oluyor. 

İçerdiği bol mineraller sayesinde cilt lekeleri üzerindeki etkisi ise takdire şayan. 😀
Çene bölgemde kısa bir süre önce çıkan sivilcelerin bıraktığı izlerin görünümü, maskeyi kullandıktan sonra lekelerin renginin açılması ile sonuçlandı.☺


Ezcümle, Turkuaz Blog'un fazlasıyla tavsiye ettiği bu maskeye sizde mutlaka bir şans vermelisiniz. 😀Deneyip, benim gibi fazlasıyla memnun kalacağınıza eminim. Cilde sağladığı etkiye nazaran fiyatının hakkını veren bir ürün diyebilirim.

100 gr fiyatı; 249 TL.

Mutlu Haftalar.😉💚






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...