15.12.2014

Cosmed Akne Kontrol Jeli


Cosmed'in en son deneme fırsatı yakaladığım ürünlerinden biri yağlı ve akneli ciltler için özel olarak geliştirilmiş Complete Benefit - Akne Kontrol Jeli.

Ürün, içeriğinde yer alan AC-NET ile sebase bezlerine derinlemesine nüfuz ederek, akneyi kontrol altına alan ve akne gelişimini engellemeye yardımcı bir ürün olarak tanımlanıyor.

Ürün renksiz ve jel yapıda. Temizlenmiş cilde günde en az iki defa sadece akne üzerine lokal olarak uygulanıyor, durulanmıyor.
  
Ürün alkol barındırmıyor.İçeriğinde parfüm göremedim ama ürün kokusuz değil ne yazık ki, çok da rahatsız etmeyen belirgin bir kokusu var ürünün.

Ben ürünü, kızarıklığı henüz yeni başlamış sivilce üzerine çoğunlukla gece uyguladım.Gözlemleyebildiğim kadarıyla, jel'in akneyi kurutucu etkisi oldukça belirgin. Kızarıklığı ve şişkinliği nötralize ediyor ve ağrılı akne de dahil olmak üzere aknenin iyileşme sürecini hızlandırıyor.


Eğer sivilceleriniz iltihaplı ise bu ürünü iltihabı açılmış sivilcenin üzerine uygulamamak da fayda var.Eğer uygulanırsa, yapısı gereği lokal uygulanmayı gerektiren bu ürün, iltihaplı bölgede yer alan bakterilerin ürünün uygulanma noktasına geçmesini sağlayacak ve yeni uygulayacağınız sivilce yüzeyine de iltihaplı bölgeden gelmiş olan bu bakterileri bulaştırmış olursunuz.Bu da yepyeni sivilceleri cildinizde misafir etmenize katkı sağlayacaktır.



Benim için cildimde herhangi bir olumsuz etki yaratmadan akneyi kurutucu özelliği olması üründen memnun kalmam için yeterli oldu.

Kullanımı oldukça pratik, gramajı  20 ml. ve tam çantaya atmalık bir ürün. Cosmed ürünleri eczanelerde satılıyor ama ürün online dermokozmetik sitelerinde de satışta.

Fiyatı ise 28 ve 38 TL arası değişiyor. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...