10.05.2017

Oneva İncir Çekirdeği Yağı


Bir süredir kullandığım Oneva İncir Çekirdeği Yağı yeni haftanın blogdaki ilk konuğu.

Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen İncir Çekirdeği Yağı, yoğun Omega-3 ve E vitamini ihtiva etmesinden dolayı diğer doğal bitkisel yağlardan çok daha fazla önem taşıyor.
Bu bitkisel yağ, sahip olduğu Omega-3 yağın yanı sıra, oleik asit ve linoleik asit içermesi sayesinde; kalp rahatsızlıklarından, cilt problemlerine, kilo-diyabet sorunlarından, bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar birçok sorun için tedaviye destek amaçlı kullanılabiliyor. Aynı zamanda yüksek oranda potasyum, magnezyum ve kalsiyum kaynağı olan İncir Çekirdeği Yağı, dünyanın en fazla E vitamini ihtiva eden gıdası olma özelliğini de taşıyor.

Yağı, özellikle siyah nokta gibi cilt problemleri için lokal olarak ya da tüm cildinize birkaç damla yağı nemlendirici olarak uygulayabilirsiniz ama ben bu yağı çoğunlukla sabah ve akşamları bir tatlı kaşığı olarak tükettim. Tadı ve kokusundan hiçbir rahatsızlık hissetmiyorsunuz, incir yemekten farksız evet.😊

Bunun dışında birkaç damla yağı, cildi temizleme amaçlı kullandığınız bir maske sonrası, gerginleşen cildinize nemlendirici olarak uygulayabilirsiniz. Cilt yüzeyi yumuşacık ve aydınlık bir görünüm alıyor, tecrübe ile sabit.😊

Fiyatı ise diğer doğal içerikli bitkisel yağlara nazaran daha yüksek.
50 ml, 84 TL.

İncir Çekirdeği Yağı Besin Değeri Tablosu

  1 Porsiyon 14 g
  Porsiyon Miktarı : 1.0 Yemek Kaşığı
  Kalori

126

   Yağdan gelen kalori 126

Günlük Karşılama miktarı %*
  Total Yağ14 g21%
  Doymuş Yağ1.41 g7,93%
  Oleik Asit2.39 g
  Linoleik Asit4.33 g
  Total Omega 6 Yağ Asidi4.33 g
  Tekli Doymuş Yağ2.39 g
  Çoklu Doymuş Yağ10.08 g
  Trans Yağ0
  Kolesterol00%
  Sodyum00%
  Total Karbonhidrat00%
  Besinsel Lif00%
  Şeker00%
  Protein0
  Vitamin E
  *Değerler 2000 kalori/gün temel alınarak hesaplanmıştır. Cinsiyete, yaşa, fiziksel aktivete ve diğer faktörlere göre ihtiyaç duyulan değerler değişkenlik gösterebilir.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...