3.02.2012

Dekorasyonda Rumi


Kökeni ilk Türk devletlerinden Uygurlara kadar uzanıp miras alındığı uygarlıklar tarafından geliştirilen ve günümüzde başlı başına bir üslup adını alan Rumi motifinin anlamı 'Anadoluya Ait' demektir.
Vaktiyle Roma İmparatorluğunun hüküm sürdüğü ve İran yaylalarına kadar uzanan Anadolu Yarımadası'na Diyar-ı Rum denmesi sebebiyle motif bu adı almıştır.

Süsleme sanatlarında önemli bir yeri olan Rumi motifi; her devirde,her üslupta,başlangıcından günümüze kadar taşta,çinide,ahşapta,madende,kumaşta,tezhipte pek çok kez kullanılmıştır.

Tay Mum bu eşsiz motifi günümüz dekorasyonun vazgeçilmez obejelerinden biri olan mumlarda karşımıza çıkarıyor.


Rumi motifiyle beraber özellikle çinide ve son zamanlarda seramik objelerde de sıkça kullanılan Çintemani motifi de Tay Mum’un sayısız güzellikteki  mumlarında kullanılan desenlerden sadece biri.
Anadolu Uygarlıkları serisi altında kategorize edilmiş bu ürünlere Tay Mum’un online satış sitesi aracılığı ile sahip olabilmek mümkün.

Tay Mum’un, tamamının el işçiliği ile üretildiği,özgün,eşsiz güzellik ve türlü çeşit mumları arasında karar vermekte zorlanabilirsiniz..Özellikle siteyi ziyaret etmişken yaklaşan Sevgililer gününe özel hazırlanmış mumlara da göz atmadan siteden ayrılmayın:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...