23.09.2014

Deborah Milano Color Correcting Face Primer's (Renk Eşitleyici Yüz Bazları)


Deborah Milano'nun daha kusursuz bir cilt görünümü için oluşturduğu  Face Perfect Koleksiyonu'na ait lila ve açık yeşil rengindeki Color Correcting Face Primer -Renk eşitleyici bazları deneme fırsatım olmuştu. Yapı ve gözenek kapatıcı performansı açısından lila rengi olanı daha başarılı bulduğumdan bu bazı ara ara kullanmaya devam ediyorum.
&
Ürünlerin Nitelikleri;
*Lila; Işıltısını kaybetmiş donuk cildi aydınlatır: buğday tenliler için formüle edilmiştir. Donukluğu nötralize eder ve cilde gözle görülür bir aydınlık, pürüzsüzlük ve renk eşitliği sağlar.
* Yeşil; Kızarıklık karşıtı baz: kızarıklığı ve akneyi yatıştırıp nötralize ederek cildin gözle görülür biçimde pürüzsüz ve eşit tonda olmasını sağlar.


Lila renkli baz; daha yoğun kıvamlı, cilt yüzeyinde çok daha iyi dağılıyor, cilt tipinize uygun  bir nemlendirici gibi ciltle kısa sürede uyum sağlıyor ve gözenekleri iyi kapatıyor. 
Cilt tonu eşitleme de yüksek bir performans sergilemese de cilde uygulanan fondöten-bb krem vb. ürünü sabitliyor ve benim gibi gün içinde parlama problemi yaşayan yağlı ciltler için bu yönde sergilediği olumlu sonuçla iyi bir makyaj altı ürünü olabilecek kapasitede. Kokusu yeşil renkli baz'a nazaran daha hafif.


Yeşil renkli baz ise, cilt yüzeyinde homojen bir şekilde dağılmıyor, özellikle sivilce üzerine lokal uygulandığı vakit yüzeye eşit dağılmada zorluk yaratabilecek yapıda bir ürün olduğundan sorunlu bölgede kısmi olarak birikme yapabiliyor.Sivilce kızarıklığını nötralize etmede pek olumlu bir  performans görmedim ben. Bu konuda Bioderma Sebium AI Corrector çok daha başarılı ve pozitif etkisini çok net gözlemleyebileceğiniz bir ürün.


Ürünü sadece kılcal damarlar ya da yüzeydeki kızarıklık vb. renk eşitsizliği için kullanmak isterseniz ürünü cilde çok çok iyi dağıtmanız gerekiyor. Aksi halde bazın uygulandığı yeşil bölgeler fondöten-bb krem altında çok net belli olabiliyor. 
 Ayrıca ürünün gözenek gizleme performansı lila renkli baz kadar başarılı değil ve de ürünün kokusuz olmasını tercih ederdim. Belirgin bir parfüm kokusu var üründe, yüzüme uyguladığım ürünlerde parfüm kokusu çok rahatsız ediyor beni.


İçerikleri için olumlu şeyler söyleyemeyeceğim tabi ki.En çok dikkatimi çeken, paraben türevlerinin çoğuna ek olarak, ne yazık ki kişisel bakım ürünlerinin çoğunda tesir güçlendirici olarak kullanılan propylene glycol'un bulunması oldu.
Cilt üzerinde çok miktarda propilen glikol ciltte tahriş, iltihaplanma, döküntüler ve nefes alma problemlerine yol açıyormuş:(


Fiyatları:
Color Correcting Face Primer Yeşil;33,5 TL
Color Correcting Face Primer Lila; 33,5 TL

2 yorum:

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Fiyatları uygunmuş fakat iki ürünü keşke tek tüpte üretebilselermiş :) fazla şey istiyorum galiba

Olcay Turkuaz dedi ki...

Hehe, bence hiç fena fikir değil:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...