30.03.2016

Muhr Doğal Sabunlar...


Blogda haftanın ilk konuğu yumuşacık dokularıyla çokça beğendiğim doğal sabunların adresi Muhr.

Muhr doğal sabunlarında Edremit tipi zeytinlerinden özenle üretilen zeytinyağı kullanılıyor.Soğuk işlem yöntemi ile elde edilen el yapımı sabunlar esans içermiyor.  Sabunlar; başta oleik asit olmak üzere zeytinyağının besin ve mineral değerlerini taşıdığından vücut, el ve yüz temizliğinde güvenle kullanım olanağı sunuyor.


Çokça ilgimi çeken ve ilk defa deneyimleme fırsatı bulduğum Muhr Probolis Sabunu, yoğun propolis içeriğinin yanı sıra; zeytinyağı, kakao yağı, hindistancevizi yağı, bal ve balmumu içeriyor.
Doğal propolis; hücre yenileyici, antimikrobiyel ve antibakteriyel yapıya sahip olduğundan, doğal antibiyotik olarak tanımlanıyormuş. 
Vücut temizliğinde denemeye başladığım Muhr Propolis sabunu tüm cilt tiplerine uygun fakat hassas ve sorunlu ciltler için özellikle tavsiye ediliyor.Sabunun ilk dikkatimi çeken özelliği çokça hoşuma giden kokusu oldu.Ayrıca içerdiği yoğun ve çeşitli bitkisel özler sayesinde sabunun besleyici ve cildi nemlendirme özelliği oldukça fazla.


Yüz temizliğinde kullanmaya başladığım Muhr Lavanta Sabununun içeriğinde ise zeytinyağının yanı sıra hindistan cevizi yağı, lavanta çiçekleri ve lavanta esansı yer alıyor.

Sabunun oldukça hafif ve yumuşak bir yapısı var, kullanım esnasında ve sonrasında cilt yüzeyinde gerginlik-kuruluk hissi yaratmıyor.Çoğunlukla cildi sabun ile yıkamanın sonucu olarak ortaya çıkan problemler; kuruluk, kızarıklık,  hassasiyet, pul pul dökülme vb. sorunların hiçbirisiyle karşılaşmadığımı belirtebilirim.

 Cilt yüzeyinde oldukça yumuşak ve ipeksi bir doku bırakan Muhr doğal sabunlar cilt-vücut bakımında sıklıkla tercihimi oluşturacak markalar arasına girdi bile.

Sabunların fiyatı ise 10-13 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...